Hidrofor Çeşitleri
Hidrofor Ürünleri
Hidrofor Çeşitleri
Ev Tipi / Villa Tipi Hidroforlar
Hidrofor Çeşitleri
Paket Hidroforlar
Hidrofor Çeşitleri
Paslanmaz Hidroforlar
Hidrofor Çeşitleri
Yatay Kademeli Hidroforlar
Hidrofor Çeşitleri
Dik Milli Kademeli Hidroforlar
Hidrofor Çeşitleri
Paslanmaz Dik Milli Kademeli Hidroforlar
Hidrofor Çeşitleri
Nema Genleşme Tankı
Hidrofor Çeşitleri
Wilo Genleşme Tankı
Hidrofor Çeşitleri
Hidromat Çeşitleri
Hidrofor Çeşitleri
Hidrofor Nedir ?
Hidrofor, suyun belirli bir basınç altında tutulması ve ev, iş yeri veya endüstriyel tesislerde su tüketiminin karşılanması için kullanılan bir sistemdir. Hidrofor, bir su deposu ve suyu basınçlı hale getiren bir pompadan oluşur. Su pompalama işlemi, belirli bir basınç altında su kullanılması için gereklidir. Aşağıda hidrofor hakkında daha detaylı bilgi verilmiştir:
Hidrofor Nasıl Çalışır?
Hidrofor, su deposunda biriken suyun belirli bir basınç altında tutulmasını sağlar. Su, pompa tarafından emilir ve basınçlı hale getirilir. Basınçlı su, depoda tutulan suyu yeniler ve boru hattı boyunca ev, iş yeri veya endüstriyel tesislere ulaşır.
Hidrofor Sistemi Parçaları Nelerdir?
Hidrofor sistemi, su deposu, hidrofor pompa ünitesi, basınç şalteri, basınç tankı ve boru hatlarından oluşur. Su deposu, suyun depolandığı bir haznedir. Hidrofor pompa ünitesi, suyu emerek ve basınçlı hale getirerek hidrofor sisteminin çalışmasını sağlar. Basınç şalteri, su basıncını kontrol eder. Basınç tankı, hidrofor sistemindeki su basıncını dengeler.
Hidrofor Sistemi Avantajları Nelerdir?
Hidrofor sisteminin birçok avantajı vardır. En önemlisi, suyu belirli bir basınç altında tutarak suyun ev, iş yeri veya endüstriyel tesislerde düzenli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Ayrıca hidrofor sistemleri, su depolama kapasitesi arttırılarak, su kesintilerine karşı dayanıklı hale getirilir.
Hidrofor Sistemi Bakımı
Hidrofor sistemi, düzenli bakım gerektirir. Su deposunun düzenli temizliği yapılmalıdır. Hidrofor pompa ünitesi, belirli aralıklarla kontrol edilmeli ve gerekirse bakımı yapılmalıdır. Basınç şalteri ve basınç tankı da düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerektiğinde değiştirilmelidir.
Sonuç olarak, hidrofor suyun belirli bir basınç altında tutulması ve ev, iş yeri veya endüstriyel tesislerde su tüketiminin karşılanması için kullanılan bir sistemdir. Hidrofor, su deposu, hidrofor pompa ünitesi, basınç şalteri, basınç tankı ve boru hatlarından oluşur. Hidrofor sistemi birçok avantaja sahip olsa da düzenli bakım gerektirir.
Hidrofor Nerelerde Kullanılır ?
Hidrofor sistemleri, müstakil ve çok katlı binalar, siteler, toplu konutlar, villalar, okullar, apartmanlar, iş merkezleri, pansiyonlar, oteller ve sosyal tesisler gibi bir çok alanda şebeke suyu veya depolardan bulunan basınçlı su ihtiyacının karşılanması amacıyla tercih edilmektedir. İstenilen basınçta sürekli ve konforlu basınçlı su sağlamak için hidrofor hesabı doğru yapılmalı ve pompa kullanım değerlerine uygun olarak hidrofor pompası ve hidrofor basınç tankı seçimi yapılmalıdır. Bu bilgiler ışığında, hidrofor basınç şalteri ayarı ile pompanın devreye giriş kontrolü sağlanarak enerji tasarrufu ve doğru hidrofor hesabı ile pompanın tam randumanlı olarak uzun ömürlü çalışma süresi sağlanmaktadır.
Hidrofor Sistemi Nelerden Oluşur ?
Hidrofor sistemi bileşenleri ve görevlerini aşağıda sizler için listeledik;
- Hidrofor Pompası: Debi ve basma yüksekliklerine uygun olarak pompa seçilmelidir.
- Hidrofor Basınç Tankı: Pompa kapasitesine uygun olarak hidrofor basınç tankı seçilmelidir. Büyük hacimde basınç tankı seçimi hidrofor sistemini az devreye girip çıkarmakta, böylelikle hidrofor ömrünü uzatmaktadır.
- Hidrofor Basınç Şalteri: Hidrofor sisteminin start stop kumandasıdır. Hidrofor sistemi üzerinde bulunan hidrofor basınç şalteri, pano içerisindeki kontaktörleri çektirerek hidroforun pompa motorlarını çalıştırmakta ve istenen basınca geldiğinde kontaktörleri bırakmakta, böylelikle hidrofor pompası durmaktadır.
- Hidrofor Elektrik Panosu: Hidrofor sisteminin kontrol panosudur. Elektrik panosu içerisinde, hidrofor motorunun amperine göre motor koruma rölesi, otomat, kontaktör, termik ve on/off anahtarı bulunmaktadır.
- Manometre: Hidrofor sisteminin hangi basınçta çalıştığının göstergesidir.
- Beş Yollu Vana: Hidrofor sisteminin mekanik parçalarını birleştirme ve su çıkışı görevlerini görmektedir.
- Fleks Hortum: Alttan küreli paket hidroforlarda ve düşey milli hidroforlarda basınç tankına montaj elemanıdır.
Hidrofor Seçimi Nasıl Yapılır ?
Anadolu pompa olarak, sumak pompa hidrofor seçimlerinizde hidroforun debisi ve hidroforun basıncı (basma yüksekliği) ile binadaki kat ve daire sayısının en önemli faktör olduğunu belirtmek isteriz. Eğer bir hidrofor emiş yapacak ise kaç metreden yapacağından, kullanılacak olan suyun ve mevcut elektrik şebekesinin özellikleri hidrofor seçimi için önemli parametrelerden bir tanesidir. Hidrofor sisteminin montaj yapılacağı yer ile beslenecek dairelerin arasında ne kadar mesafe olacağı, yatay ya da dikey gidecek boruların uzunluğu çok iyi hesaplanmalıdır. Bilinmesi gereken en önemli konu doğru hidrofor seçimi yapmak sağlıklı bir su basıncı almak için çok önemlidir. Bu sebeple herhangi bir fikir alışverişinde bulunabilmeniz için, Anadolu Pompa müşteri hizmetlerimizden tüm sorularınız için destek alabilirsiniz.